True
On aika peitellä vene talviunille

Muistan lapsuuden syksyt haikeana, kun mökkivene nostettiin, perämoottori kannettiin saunakamariin ja lopuksi vene käännettiin rannassa ylösalaisin ja peiteltiin pressulla. Kesä oli päättynyt ja talven pakkaset sekä jäätynyt meri olisivat veneen seurana seuraavat puolivuotta. Mietteliäänä arvelin, että rakentaisiko ampiaiset veneen alle keväällä pesän.

Veneilyharrastus etenee ja myös minulla on ollut erilaisia veneitä. Sellaisia, joita olen helposti talvisäilyttänyt ja huoltanut itse ja sellaisia, joiden kanssa olen ollut täysin riippuvainen paikallisten yritysten nosto-, huolto- ja säilytyspalveluista. Muistan hyvin ensimmäisen yli 1200kg painavan veneeni, se mullisti oman talvisäilytyssuunnitelman, koska trailerille kohdistui paljon uusia vaatimuksia pikku e kortista lähtien. Tein silloin itse ja säästin mielestäni, kun hankin traktoritrailerin ja vuokrasin nosto- ja lasku operaatiolle traktoria pari kertaa vuodessa. Näin jälkeen päin olisi voinut rohkeammin tiedustella säilytystä veneelle. Epäilin, että talvisäilytykseen saattaisi kuulua töitä, joita olisin halunnut tehdä itse. 

Talvisäilytyssopimus on henkilökohtainen suunnitelma veneen talvehtimisesta. Sovimme veneen noston, säilytyksen, huollon ja mahd. lisätyöt sekä kevään vesillelaskupaikan. Käytännössä toiminta-alueemme on Espoon ja Turun välissä. Paikallisuudella on kilpailuetunsa, maantielle ei mene paljon rahaa, tiedämme nostopaikat ja hyödynnämme vanhoja tehdasrakennuksia veneiden säilytyspaikkana niin Tammisaaressa kuin Kemiössä. Jotkut tuovat veneen ja trailerinsa meille, jotkut pelkän perämoottorin. Suurimmalta osalta asiakkaita haemme veneen rannasta. Kyse on isosta luottamuksesta.

Jokainen talvisäilytysvene on oma projektinsa ja asiakkaan toiveita kunnioittava. Monet puhuvat veneestään sen nimellä, esim. ”meidän Lotta”, ”Voisitteko tarkistaa talvella Lotan pressuvetoketjun, se ei mene kunnolla kiinni?”. Näin minä itsekin ajattelen veneestä. Oma vene on tärkeä osa kesää. Talvisäilytyskumppaniin pitää voida luottaa.

Ennakoiva huolto ja onnistunut talvehtiminen on hyvin tärkeää tulevia kesiä ajatellen, sekä veneen jälleenmyyntiarvoa myös silmällä pitäen. Alkuperäisosat niin veneelle kuin moottorille sopivat aina täydellisesti ja ovat hankittavissa meidän kauttamme. Eri merkkiset moottorit, voidaan meidän yhteistyöfirmojen ansioista myös valtuutetusti huollattaa talvisäilytyksen yhteydessä. Myös vaativat asennukset, esim. tutka tai automaattiset trimmilevyt onnistuvat talvisäilytyksen yhteydessä. Lisäksi näistä voi tulla synergiaa, ainakin paketista kannatta kysyä hinta.

Vielä ei asiakkaat ole rohjenneet pyytämään minua esim. toivottamaan hyvää joulua veneellensä, mutta kun kävelen talvella käytävillä, saatan kyllä taputtaa ohimennen veneitä ja ajatella, että voi vitsit kuinka hieno vene! Pidän veneistä tosi paljon ja voin samaistua asiakkaiden ”meidän kullannuppumme”-ajatuksiin omista veneistään. Meillä työskentelee veneilystä kiinnostuneita henkilöitä ja innostumme jokaisesta talvisäilytysveneestä. 

Toivotan kaikille veneilijöille onnistuneita syyshuoltoja ja edelleen onnistunutta veneen talvehtimista. Talvisäilytykseen liittyen ei ole tyhmiä kysymyksiä, vastaan mielelläni niihin kaikkiin. Jos talvisäilytys kiinnostaa, ole yhteydessä!

Anders

 

Tunnistatko itsesi?
Anders pohtii meidän tyypillisiä asiakasprofiilejä

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.