True
Käytettyjen veneiden kaupan murros

Käytettyjen veneiden myynnin kehitys on helppo kuvailla. Aikoinaan oli vaihtoveneet rivissä liikkeen pihassa. Asiakkaita ja kiinnostuneita varten niitä laitettiin suoriin riveihin ja kiinnitettiin hintalaput. Sitten alettiin julkaisemaan ilmoituksia lehdessä. Sanomalehdissä oli jokamiehen markkinat -palstat, joskus rivi-ilmoituksia oli sivukaupalla. Monet muistavat myös mm. Keltaisen Pörssin, kunnon tuhti lehti, jossa oli pelkkiä ilmoituksia. Lehdessä oli myös kauppojen ilmoituksia. Internet mursi nämä aikaisemmat tavat täysin, nyt kaikki löytyy netissä. Veneliikkeiden ja yksityisten ilmoitukset sulassa sovussa samoilla palstoilla. Näitä edellä mainittuja tapoja yhdistää kuitenkin yksi asia, eli ilmoitukset ja esillepano tehdään, jotta saadaan asiakas soittamaan tai ottamaan yhteyttä. Hyvä ilmoitus saa aikaan useita soittoja. Monesta soitosta tulee lopulta kauppa.

Nykyään tätä ilmoittelutapa murtaa täysin nettihuutokauppa. Nettihuutokaupassa nimittäin on tarkoitus clousata myynti netissä vaikkapa pyhänä ilta-aikaan. Ilmoitus laaditaan tämän takia täysin eri tavalla. Kohde esitellään ja eteenkin sen puutteita tuodaan esille. Näin kohteesta kiinnostunut voi suunnitella veneen kunnostusta ja käyttöönottoa. Huutokaupoissa ei ole suinkaan pelkkiä romuja ja kunnostuskohteita, siellä on myös pitkä rivi hyviä käytettyjä veneitä myynnissä. Jos huutokaupassa parisataa veneestä kiinnostunutta tarjoajaa lopulta huutokaupan kautta päätyy johonkin hintaan, se on se, joka on kyseisen veneen markkinahinta. Kun kohteen ongelmat on kuvattu riittävän hyvin, se on myytävissä ilta-aikaan huutokaupassa ilman yhtäkään soittoa.

Näin vaihtovenekauppa muuttuu. Molempia tapoja tarvitaan jatkossakin, mutta osana digitalisaatiota ei enää riitä, että koko vaihtovenevarasto olisi esillä netissä, veneiden pitää olla myös heti ostettavissa ja nettihuutokauppa luo tälle hyvän alustan. Laadittujen ilmoitusten luonne nettisivuilla tai nettihuutokaupassa ovat erilaisia ja tämän takia nettisivuilla voi saada kuvan, että veneet olisivat parempia kuin nettihuutokaupan veneet. Näin se ei ole, ilmoitukset on laadittu eri tavoitteilla, toiset niin että tulisi soittoja ja toiset taas niin, että veneestä tulee illalla kauppa.

Tervetuloa venekaupoille meille Venekeskukseen! Jos kiinnostuksesi kohde on huutokaupassa, ole yhteydessä meihin. Voitetun huudon voit maksaa meille suoraan ja voimme sopia esim. nykyveneesi hyvityshinnasta, jolloin maksat vain välirahan meille. Me ilmoitamme huutokauppaan, että kohde on maksettu meille suoraan. Voitetun huudon voit hyväksytyllä luottopäätöksellä myös maksaa osamaksulla.

Täältä löydätte tämänhetkisen vaihtovenevalikoimamme. Kohteemme nettihuutokaupassa löytyvät huutokaupat.com sivustolta. 

Anders
Näin vaihdat osamaksulla olevan veneesi leasing-veneeksi

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.